Tips die helpen tegen gespleten haarpunten

Samen met droogheid en broosheid, scoren gespleten haarpunten behoorlijk hoog onder veel voorkomende (en irriterende!) haarproblemen waar we allemaal wel eens mee te maken hebben gehad. En hoewel ze een veelvoorkomend probleem zijn, kunnen gespleten punten en gespleten haar in het algemeen verschillende oorzaken hebben, evenals dat er veel behandelingen zijn die ertegen kunnen worden gebruikt. Our Grinnell heeft een interessant artikel.

Gemiddeld groeit je haar ongeveer vijftien centimeter per jaar, wat betekent dat het haar dat onder je schouders valt wel vier jaar oud kan zijn. Als je bedenkt hoe vaak we onze lokken wassen, stylen en opsteken, is dat na verloop van tijd veel slijtage. Het is dus niet verrassend dat what to ask cleaning lady to do velen van ons worstelen met ‘gespleten haarpunten‘, waarbij het haar warriger, ‘versplinterd’ en droog wordt bij de punten.

De beste methode om er vanaf te komen zonder falen, is een knipbeurt, maar als je momenteel probeert je haar te laten groeien of geen professionele knipbeurt kunt krijgen, hebben we met de experts gesproken om erachter te komen wat de beste manier is om thuis gespleten haarpunten aan te pakken en te voorkomen see.

Wat zijn gespleten haarpunten en hoe wordt het veroorzaakt?

Gespleten haarpunten ontstaan ​​wanneer de punten van je haar (het ‘oudste’ deel) droog en onherstelbaar beschadigd raken. Je kunt vaak een versplinterd effect zien aan de onderkant van je lokken, wat, als het onbehandeld blijft sellmyhousefast, breuk kan veroorzaken waardoor sommige lokken korter zullen zijn dan de rest .

De oorzaken waarom dit kan gebeuren zijn onder meer: ​​”warmtestyling, overmatig borstelen en overmatig gebruik van inferieure producten. Ze kunnen ook optreden wanneer het haar elke dag wordt gewassen en gedroogd, vaak wordt gekleurd, niet regelmatig wordt getrimd en door het gebruik van elastiekjes.”

Wat maakt gespleten haarpunten opvallend?

“Haar dat niet gehydrateerd is, kan ervoor zorgen dat de punten er nog droger uitzien”, zegt Craig Haweker, dus als je je haar verft, vooral met lichtere balayage door de punten, zul je ze misschien meer opmerken. “Ook een gebrek aan routineonderhoud, zoals regelmatig trimmen en deep-condition behandelingen, kan gespleten haarpunten duidelijker maken.”

Is thuis je eigen haar knippen een goede oplossing?

“De enige manier om permanent van gespleten punten af ​​te komen en deze te voorkomen, is door je haar regelmatig te laten knippen”, zegt kapper Adam Reed. “Producten zullen de uiteinden gladstrijken, maar de resultaten zullen niet eeuwig duren.”